top of page

Top 5 enkelrevalidatie-oefeningen voor voetballers

Actualizado: 2 may 2021


Neymar ankle sprain 2019
Neymar suffering ankle sprain in 2019

De eerste stap om te herstellen van vervelende enkelverstuikingen is altijd rust en herstel. Artsen adviseren de liberale toepassing van ijs, compressie en constante verhoging om genezing te bevorderen en ontstekingen te verminderen. De Empowerband Football Ankle Support is een hulpmiddel om te gebruiken terwijl uw herstel vordert, het is van cruciaal belang dat u wat lichte oefeningen doet om ervoor te zorgen dat uw enkel volledig geneest en niet opnieuw geblesseerd raakt. David Fevre (Manchester Utd / Blackburn fysio) creëerde deze oefeningen om verschillende niveaus van versterkende / proprioceptieve (evenwichts) stimulus te ondersteunen met het gebruik van de Empowerband tijdens de revalidatiefase.


Top 5 revalidatie-oefeningen voor voetballers


1. Gedeeltelijk gewichtslager van de fiets

Op dit punt wilt u de kracht in de kuit en spieren behouden en tegelijkertijd een gezonde bloedsomloop naar de enkel bevorderen. Terwijl op de fiets slechts een gedeeltelijk gewicht op het enkelgewricht rust.


2. Balans op één been, volledig belastbaar

Zodra de pijn is verminderd en de genezing goed op weg is, kunt u beginnen met het lichtjes belasten van de beschadigde ligamenten door de enkel op volle kracht te belasten.


3. Zandbak

Door verschillende grondkrachten op te nemen, blijf je kracht en proprioceptie opbouwen tijdens oefeningen in je revalidatie.


4. Beweging 360 volledig gewicht lager

Versterking van uw enkel en opbouw van proprioceptie door gecontroleerde bewegingen in meerdere richtingen op het gras.


5. Bal werk

Multidirectionele beweging met balwerk omvat multifunctionele prikkels om kracht en proprioceptie te herstellen

Ga door met het uitvoeren van deze oefeningen om u te helpen bij uw herstel.


Speciale dank gaat uit naar Blackburn Rovers voor het gebruik van hun faciliteiten en hoofd Sportwetenschap & geneeskunde Dr. Russ Wrigley


Empowerband Football Ankle Support helpt je te herstellen na een blessure Shop nu


602 visualizaciones0 comentarios
bottom of page